
23-04-2026

Επικοινωνούμε μαζί σας για να σας ενημερώσουμε για τα νέα μας!
Επικοινωνούμε σήμερα μαζί σας με το ενημερωτικό «Δελτίου Τύπου», εγκαινιάζοντας μια καινούργια μορφή επικοινωνίας που πιστεύουμε ότι θα ανταποκριθεί καλύτερα στις ανάγκες για βελτίωση της ενημέρωσης και επικοινωνίας με τα μέλη μας. Το «Δελτίο Τύπου» θα ετοιμάζεται και θα κοινοποιείται κάθε τρεις μήνες, προς ενημέρωση των μελών μας, μέσω της ιστοσελίδας www.teyatik.com.cy
Στόχος μας να αναβαθμίσουμε την ενημέρωση με την εισαγωγή του εντύπου αυτού, το οποίο θα προσπαθούμε να καλύπτει θέματα μεταξύ των οποίων ωφελήματα που παρέχονται από το Ταμείο μας, ενημερώσεις, αποφάσεις κλπ.
Το Διοικητικό Συμβούλιο επειδή καθορίζει την στρατηγική και πολιτική του Ταμείου έλαβε αποφάσεις με γνώμονα τις ανάγκες των μελών, την διατήρηση και βελτίωση της παροχής ωφελημάτων/υπηρεσίων στα μέλη και στις οικογένειες τους, καθώς και στην περαιτέρω ανάπτυξη του Ταμείου μας μέσα από την υλοποίηση έργων και υποδομών, για τις οποίες σας ενημερώνει.
Αναβάμιση προορισμών/προγραμμάτων καλοκαιρινών εκδρομών/ανταλλαγών εξωτερικού 2026
Το ΤΕΥ-ΑΤΗΚ στόχο έχει να προσφέρει κάθε χρόνο στα μέλη του ελκυστικά πακέτα με χαμηλό κόστος, ξέγνοιαστες και ποιοτικές καλοκαιρινές διακοπές στο εξωτερικό, πέραν από το εσωτερικό. Το Διοικητικό Συμβούλιο έχει εμπλουτίσει και αναβαθμίσει τους προορισμούς, με την προσθήκη του διασημότερου ίσως τουριστικού προορισμού στο πιο γνωστό νησί των κυκλάδων, αν όχι της Ελλάδας, την Μύκονο. Προορισμός με εντυπωσιακές αμμώδεις παραλίες, εξαιρετικά πλακόστρωτα σοκάκια στην Χώρα, με νυχτερινή ζωή από τις πιο ζωντανές και ενεργές στην Ευρώπη και ένα από το πιο γνωστά σημεία την «Μικρή Βενετία» και τους λευκούς ανεμόμυλους στο λιμάνι του νησιού. Παράλληλα, έχουν διατηρηθεί οι προορισμοί της Ρόδου και Κέρκυρας, μετά τα εξαιρετικά σχόλια και εντυπώσεις των μελών που έκαναν χρήση τα προηγούμενα χρόνια.
Έχουν επίσης διατηρηθεί οι Συμφωνίες των επιτυχημένων ανταλλαγών με τον ΟΠΑΚΕ–ΟΤΕ σε Τέμενη/Αθήνα και Φανάρι/Θεσαλλονίκη, όπως και με το Ενιαίο Συνδικάτο TELEKOM Σερβίας (JSTS), με αναβαθμισμένα προγράμματα εκδρομών. Αξίζει να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά και μετά από πολλές προσπάθειες και διαβουλεύσεις, το ΔΣ σύναψε Συμφωνία με το Συνδικάτο Εργαζομένων TELEKOM από την Σερβική Δημοκρατία, για καλοκαιρινές ανταλλαγές.
Εμπλουτισμός των πακέτων εσωτερικού για την καλοκαιρινή περίοδο 2026 με την ενοικίαση διαμερισμάτων σε τουριστικό κατάλυμα στην περιοχή Πόλη Χρυσοχούς
Το ΔΣ ανταποκρινόμενο στις δικές σας απόψεις/εισηγήσεις προχώρησε, μετά από διερεύνηση αγοράς, στην σύναψη Συμφωνίας με το τουριστικό χωριό Akamanthea Holiday Village στην Πόλη Χρυσοχούς. Το συγκεκριμένο τουριστικό κατάλυμα βρίσκεται σε εξαιρετική τοποθεσία και σε μία όμορφη περιοχή, που συνδυάζει θάλασσα, βουνό, κοντινές αποδράσεις/εκδρομές σε όμορφα τοπία, εμπλουτίζοντας τις καλοκαιρινές επιλογές στο εσωτερικό. Η Συμφωνία προβλέπει την ενοικίαση δεκαέξι (16) διαμερισμάτων ενός υπνοδωματίου για κάθε εβδομάδα, για την περίοδο 04/07-29/08/2026, τα οποία είναι εξοπλισμένα με ηλεκτρικές συσκευές/έπιπλα, ενώ το Συγκρότημα διαθέτει εξαιρετικούς κοινόχρηστους χώρους, εγκαταστάσεις και προσφερόμενε υπηρεσίες.
Σχεδιασμός/ανάπτυξη και λειτουργία νέας Πλατφόρμας «Συστήματος Διαχείρισης Αιτήσεων/Κρατήσεων/Κατανομών» για τα Συγκροτήματα και τις εκδρομές εξωτερικού
Το Ταμείο έχει ολοκληρώσει, σε συνεργασία με την Cytacom Solutions Ltd, τον σχεδιασμό/ανάπτυξη νέας Πλατφόρμας για την διαχείριση αιτήσεων/κρατήσεων/κατανομών για τα Συγκροτήματα και τις εκδρομές εξωτερικού. Η νέα Πλατφόρμα θα έχει εύκολη συνδεσιμότητα και προσβαση μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή ή/και του κινητού τηλεφώνου, από τα μέλη του ΤΕΥ-ΑΤΗΚ και των δικαιούχων ατόμων (ωρομίσθιο/προσωπικό αορίστου χρόνου, υπάλληλοι θυγατρικών εταιρειών και ταμείου συντάξεως Cyta). Το Σύστημα θα παρέχει επίσης σύγχρονες μεθόδους, λειτουργίες και εφαρμογές, όπως ενημερώσεις (πληρότητα, αποστολή μηνυμάτων κλπ), υπηρεσίες (πληρωμές μέσω JCC κλπ) κ.α. Η νέα Πλατφόρμα αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία (live) αρχές Μαίου 2026 και θα σταλεί σχετική ενημέρωση.
Επαναφορά των «Χειμερινών Αεροπορικών Πακέτων»
Το ΔΣ αξιολογώντας τις δικές σας απόψεις/εισηγήσεις αποφάσισε την επαναφορά του επιτυχημένου θεσμού της προσφοράς των χειμερινών αεροπορικών πακέτων, από την περίοδο Νοεμβρίου 2026-Μάρτη 2027, σε μειωμένες τιμές, σε προορισμούς του εξωτερικού. Τα χειμερινά πακέτα θα λειτουργήσουν στην βάση Κριτηρίων, τα οποία θα καθοριστούν και θα ανακοινωνθούν σε μεταγενέστερο στάδιο.
Επαναλειτουργία του Εστιατορίου στο Συγκρότημα Λεβάντης
Το ΔΣ αποφάσισε την επαναλειτουργία του Εστιατορίου στο Συγκρότημα Λεβάντης από την περίοδο 2026, ευελπιστώντας στην πρόσληψη/στελέχωση προσοντούχου προσωπικού, με στόχο την ικανοποίηση και την διατήρηση παροχής ωφελημάτων και υπηρεσίων στα μέλη του, προσφέροντας προϊόντα και φαγητά τιμοκαταλόγου.
Έκδοση της νέας «Πολεοδομικής Άδειας» του Συγκροτήματος Κακοπετριάς
Έχει ολοκληρωθεί το στάδιο με την έγκριση των νέων τροποποιητικών Σχεδίων και την έκδοση της νέας «Πολεοδομικής Άδειας» διαίρεσης γης σε τρία (3) οικόπεδα των τεμαχίων της ανάπτυξης του Συγκροτήματος Κακοπετριάς από τον Ε.Ο.Α. Λευκωσίας. Στην συνέχεια έχουν καθοριστεί οι επόμενες ενέργειες σε συνεργασία με το Γραφείο Αρχιτεκτόνων-Μηχανικών Ι+Α ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΛΤΔ, για την έκδοση των νέων «Αδειών Οικοδομής» της ανάπτυξης, την υλοποίηση των σχετικών παρατηρήσεων, μέχρι την έκδοση του «Πιστοποιητικού Τελικής Έγκρισης» του Συγκροτήματος.
Διεξαγωγή εκδηλώσεων για τα 40χρονα του ΤΕΥ-ΑΤΗΚ (1986-2026)
Το ΔΣ προγραμματίζει την διοργάνωση σειρά εκδηλώσεων επ’ ευκαιρίας της συμπλήρωσης 40 χρόνων από την ίδρυση του Ταμείου Ευημερίας Προσωπικού ΑΤΗΚ, για τις οποίες θα ενημερωθείτε με περαιτέρω λεπτομέρειες σε μεταγενέστερο χρόνο.